Volledig scherm
We kunnen op enkele plekken schaatsen in Oost-Nederland © ANP

Schaatsen van korte duur in Oost-Nederland

updateDe vorst van afgelopen nacht leek diverse ijsbanen in de regio goed te doen, maar de zon die vanochtend volop scheen gooide roet in het eten voor schaatsliefhebbers. 

In eerste instantie kon vanochtend geschaatst worden op de ijsbaan in Lochem. Aan de Elzelaan was de baan om 10.00 uur open, maar om 13.15 uur ging deze weer dicht; het ijs was te dun.

Het ijs op het pannaveldje aan Het Elbrink in Borculo is wel stevig genoeg, liet de plaatselijke brandweer vanochtend weten. Hier kan geschaatst worden.

Op een stuk ondergelopen land bij Elburg werd  vandaag geschaatst en ook in Epse ging de schaatsbaan weer open voor schaatsliefhebbers. 

Twijfel

Gisteren gingen de schaatsbanen in Staphorst, Epe en Harderwijk ook open. Het is nog niet duidelijk of het ijs daar ook vandaag weer toegankelijk is. De IJsvereniging Staphorst laat weten dat de baan vanmiddag in ieder geval gesloten blijft. Wellicht gaat de baan vanavond weer open.

De Combibaan in Gramsbergen ging gisteren op de valreep niet open, maar mogelijk komt daar vanmiddag verandering in.

  1. Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama
    PREMIUM
    Reconstructie

    Vriend­schap boezem­vrien­den eindigt in drama

    Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle