Volledig scherm
In het bedrijfspand van Bedrocan in Emmeloord heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. © GinoPress

Schade door brand bij medicinale cannabisteler in Emmeloord lijkt mee te vallen

Het is nog niet precies duidelijk hoe groot de schade is door de brand die gisteren woedde bij Bedrocan in Emmeloord. Het bedrijf produceert medicinale cannabis. De productie is vandaag gewoon hervat. Volgens woordvoerder Ole Heil lijkt de brandschade ‘reuze mee te vallen’ maar was er wel sprake van veel rookontwikkeling.

De brand brak woensdagavond uit en lijkt te zijn ontstaan in de technische installatie in een van de ruimtes waar planten staan. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft het pand vanwege de rookontwikkeling  geventileerd. De exacte oorzaak is nog niet bekend. Onderzoek door experts moet dat uitwijzen.

,,Op dit moment bekijken we wat de schade precies is, zowel aan de installaties als aan de aanwezige medicinale cannabis”, zei Ole Heil vanmorgen. ,,De productie kan gewoon doorgaan. Het grootste deel van de aanwezige planten lijkt geen gevolgen te ondervinden van de brand en/of de rook. De komende dagen zullen wij nader onderzoek doen en hopen we snel uitsluitsel te hebben over de precieze gevolgen van de brand.”

Het grootste deel van de planten is volgens de zegsman niet in aanraking geweest met het vuur of de rook. ,,Wij werken met verschillende luchtdichte ruimtes waarbinnen het klimaat nauwgezet gecontroleerd wordt. Alleen de planten in de ruimte waar de brand heeft gewoed, hebben schade opgelopen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle