Max Wolfkamp, KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal en plv. coördinator scheidsrechterszaken bij CSV'28 in Zwolle, in actie op de Drenthe Cup.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Wolfkamp, KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal en plv. coördinator scheidsrechterszaken bij CSV'28 in Zwolle, in actie op de Drenthe Cup. © St. FC Meppel/Alcides

Scheidsrechter Max Wolfkamp uit Zwolle doet het: van de pupillen tot het KNVB-niveau

Het amateurvoetbal in Nederland groeit. Ieder weekend staan miljoenen jongens en meisjes op het voetbalveld. Om de wedstrijden in goede banen te leiden, trommelen de amateurclubs wekelijks hun scheidsrechters op om hun fluitje tevoorschijn te halen. Ze staan vaak ter discussie, maar in de Week van het Amateurvoetbal mogen ze uiteraard niet vergeten worden. Aan het woord Max Wolfkamp (22), die zijn carrière als leidsman begon bij CSV’28 in Zwolle. ,,Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen.’’

 1. Arriva stelt reisverbod in om overlastgevende asielzoekers op Vechtdallijn te weren (en wil geld voor extra personeel)
  PREMIUM

  Arriva stelt reisverbod in om overlastge­ven­de asielzoe­kers op Vechtdal­lijn te weren (en wil geld voor extra personeel)

  De maatregelen die Arriva voor ogen heeft om de veiligheid in de treinen tussen Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Emmen te vergroten kosten al snel 1,5 miljoen euro. Dat heeft de vervoerder uit laten rekenen, waarbij het vooral mikt op invoering van een reisverbod en het aannemen van extra personeel. Dat wordt dan pijlsnel ingevlogen als ergens escalatie dreigt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Enorme explosie in centrum Madrid
  Play

  Enorme explosie in centrum Madrid

 2. Tijdens avondklok de hond uitlenen? “Dat gaan we niet doen!''
  Play

  Tijdens avondklok de hond uitlenen? “Dat gaan we niet doen!''