Schietpartij bij woonwagenkamp in Zwolle, dader op de vlucht

videoDe politie is vanavond uitgerukt vanwege een schietpartij bij een woonwagenkamp in Zwolle. Niemand raakte gewond. De dader is nog voortvluchtig.

De schietpartij vond omstreeks 18.45 uur plaats aan de Boerendanserdijk. Wat er exact gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie meldt alleen dat er geen gewonden zijn gevallen.

De inrit naar het woonwagenkamp is door de politie afgezet vanwege het onderzoek. Daarbij worden ook politiehonden ingezet. Met een politiehelikopter wordt gepoogd de dader op te sporen, maar deze is tot op heden nog voortvluchtig.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Agenten doen met speurhonden onderzoek bij het woonwagenkamp in Zwolle. © News United

Een bewoner van het kamp zegt dat hij verbaasd is over het incident. „Hier gebeurt nooit wat. De mensen die hier wonen zitten elke zondag keurig in de kerk."

Volgens een oud-bewoner was het jaren geleden inderdaad een rustig woonwagenkamp, maar is de sfeer juist veranderd sinds de komst van nieuwe bewoners.

Eerder schietincident

In 2011 vond er ook al eens een schietincident plaats bij het woonwagenkamp aan de Boerendanserdijk. Toen werd een 57-jarige man uit het Groningse Slochteren opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle