Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Schietpartij’ in Zwolle blijkt ingegooide autoruit, twee mannen opgepakt

updateTwee 26-jarige mannen zijn zaterdagavond in Zwolle aangehouden voor openlijke geweldpleging op het Diezerplein. Aanvankelijk werd gedacht aan een beschieting van een auto, maar daarvan bleek geen sprake.

Het incident speelde zich vlak voor tien uur 's avonds af. Het slachtoffer meldde de politie dat hij dacht dat zijn auto was beschoten. Daarbij was een ruit van het voertuig vernield.

Verdachten snel te pakken

Het slachtoffer kon de toegesnelde politie een heel gericht signalement van de vermoedelijke daders geven. De politie vatte het duo dan ook snel in de kraag. Het gaat om een 26-jarige Zwollenaar en een leeftijdsgenoot zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn beide meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zitten nog in de cel.

Onderzoek door de politie wees uit dat van een beschieting geen sprake was, maar dat de autoruit vermoedelijk is ingeslagen met behulp van een voorwerp.

Eerder op de avond deed de politie onderzoek naar een geweldsincident op de nabijgelegen Thomas a Kempisstraat. Volgens de politie is geen sprake van een verband tussen de twee incidenten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle