De Campherbeek in Berkum
Volledig scherm
De Campherbeek in Berkum © Google Street View

School in Zwolle stuurt leerling (8) weg, zijn moeder legt zich daar niet bij neer

De moeder van een in 2018 van basisschool De Campherbeek weggestuurde leerling heeft het bestuur van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio voor de Raad van State gesleept. Ze vindt dat de school niet genoeg haar best heeft gedaan voor haar zoon. 

 1. Gemeentes Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Zwolle krijgen beheer van wegen terug van provincie

  Gemeentes Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Zwolle krijgen beheer van wegen terug van provincie

  De provincie Overijssel heeft afgelopen vrijdag het wegbeheer van de wegen en waterwegen rond de N340, N377 en N48 ‘teruggegeven’ aan de gemeentes Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle en De Wolden. Ook waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat kregen het eigendom terug. De wegen en waterwegen werden de afgelopen jaren grondig aangepakt en aangepast in het kader van het provinciale project Vechtdal Verbinding.
 2. Boeren blokkeren in Zwolle ingang van bedrijf op één straat verwijderd van gebied noodverordening: ‘Heel slim’
  PREMIUM

  Boeren blokkeren in Zwolle ingang van bedrijf op één straat verwijderd van gebied noodveror­de­ning: ‘Heel slim’

  Iets na het middaguur zijn dinsdag zo’n dertig trekkers op industrieterrein Hessenpoort bij de ingang van Kuehne + Nagel Logistics komen te staan. Boeren blokkeerden tot het begin van de avond de ingang van het logistieke bedrijf dat net buiten het gebied ligt waar de gemeente Zwolle de avond daarvoor een noodverordening voor had afgekondigd. ,,Heel slim van de boeren.”