Volledig scherm
De Vrije Evangelisatie Zwolle tijdens een openlucht-activiteit. © Frans Paalman

School Rieteweg wordt mega-kerk

ZWOLLE - De Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) kan zeer waarschijnlijk deze zomer beginnen met de realisatie van een kerkgebouw aan de Rieteweg 12. Het kerkbestuur heeft een principe-akkoord bereikt met Landstede over de aankoop van het schoolgebouw van TalentStad.

De kerkdiensten van de VEZ vinden nu nog plaats in de WRZV-hallen waar iedere zondag zo'n 3000 mensen naar toe gaan.

De geloofsgemeenschap is al langere tijd op zoek naar een definitieve plek om zich te vestigen. De laatste jaren groeit het bezoekersaantal van de kerk met gemiddeld acht tot tien procent. De beoogde nieuwe locatie is ongeveer anderhalve hectare groot en moet uiteindelijk alle activiteiten van de VEZ herbergen. Op lange termijn moet er een auditorium met meer dan 2000 zitplaatsen komen. De eerstkomende jaren zullen de kerkdiensten echter nog in de WRZV-hallen plaatshebben.

De kinder- en jeugdvieringen en alle doordeweekse activiteiten moeten wel eerder overgaan naar de nieuwe plek. Nu nog wordt voor die activiteiten gebruik gemaakt van het Deltiongebouw aan de Blaloweg 3, maar dat pand moet de kerk dit najaar verlaten. Er zijn daar andere activiteiten gepland.

Helemaal zeker is de koop van het nieuwe kerkgebouw nog niet. Belangrijke voorwaarde is dat de VEZ de financiën rond krijgt. Er is nog twee miljoen euro nodig om de aankoop, renovatie en inrichting van het Landstede-gebouw te kunnen bekostigen. Binnen de gemeenschap is inmiddels onder de noemer 'Ons nieuwe huis staat voor de deur' een actie gestart om het geld bij elkaar te krijgen. Het bestuur verwacht begin mei duidelijkheid te hebben over de financiële haalbaarheid.

De Vrije evangelisatie Zwolle is de grootste kerkgemeenschap van de stad. De nieuwe thuisbasis moet volgens het bestuur een plek worden voor ontmoeting, bezinning, gebed, aanbidding, onderwijs en toerusting.

De leerlingen van Landstede TalentStad aan de Rieteweg worden bij verkoop van hun schoolgebouw tijdelijk ondergebracht bij andere locaties van Landstede. Op termijn worden alle 800 leerlingen van TalentStad, de gezamenlijke bovenbouw vmbo van Thomas a Kempis College, Carolus Clusius College, Meander College en Agnieten College, gehuisvest in een volledige nieuwe schoollocatie op de hoek van de Ceintuurbaan en de Boerendanserdijk. Dat nieuwbouwtraject loopt nog. Er is zo'n 21 miljoen euro nodig om de nieuwe school te kunnen bouwen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle