Rodaan Al Galidi opent Saeed in het voormalige Leger des Heils-pand aan de Drostestraat in Zwolle. Een ontmoetingsplek, coachingscentrum en pop up-restaurant ineen, gerund door statushouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Rodaan Al Galidi opent Saeed in het voormalige Leger des Heils-pand aan de Drostestraat in Zwolle. Een ontmoetingsplek, coachingscentrum en pop up-restaurant ineen, gerund door statushouders. © Alex Mulder

Schrijver en dichter Rodaan Al Galidi opent ‘trefpunt’ Saeed in Zwolle met een ode aan de warmte

Als iemand weet hoe het is om een plek te moeten vinden in een ander land, in Nederland, dan is het de Iraaks-Nederlandse schrijver en dichter Rodaan Al Galidi uit Zwolle wel. Geen wonder dat hij vanavond de officiële opening van Saeed, ontmoetingsplek, coachingscentrum en pop up-restaurant in de Drostestraat Zwolle opende. ,,Eten is een verblijfsvergunning.”

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle