Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaar Vincent de Vries dinsdagavond voor de poort van het stadion van Glasgow Rangers waar fans allerlei voetbalrelikwieën achterlieten ter nagedachtenis van Fernando Ricksen. © Eigen foto.

Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle draagt de kist van zijn vriend Fernando Ricksen: ‘Het begint op een staatsbegrafenis te lijken’

InterviewZwollenaar Vincent de Vries zal woensdagmiddag in het Schotse Glasgow één van de mensen zijn die de kist van Fernando Ricksen draagt. Naast de Vries lopen voornamelijk bekende oud-profvoetballers. ,,Het begint op een staatsbegrafenis te lijken.’’ Ricksen overleed vorige week woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte ALS. 

Dag Vincent, je arriveerde dinsdagmiddag al in Glasgow, hoe is de sfeer daar?

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle