Sinterklaas in de binnenstad van Zwolle tijdens een eerdere intocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas in de binnenstad van Zwolle tijdens een eerdere intocht. © Pedro Sluiter Foto

Schrik op Zwolse school, ineens staan er twee zwarte pieten: ‘Ze dachten dat het lollig was’

Een onaangename verrassing voor personeel van het Montessori Kindcentrum in Zwolle vanochtend. Terwijl een online sinterklaasviering aan de gang was, stonden er ineens twee mensen die als zwarte piet verkleed waren in het gebouw. Een mislukte ludieke actie, zegt de school. Ze zijn weggestuurd. 

 1. Scheidend PEC-voorzitter Adriaan Visser blikt terug: ‘We hebben Raiola nooit één euro betaald’
  PREMIUM

  Scheidend PEC-voorzitter Adriaan Visser blikt terug: ‘We hebben Raiola nooit één euro betaald’

  Onder zijn leiding won PEC niet alleen de beker en de Johan Cruijff Schaal, maar haalde het tevens voor het eerst in de geschiedenis Europees voetbal en de hoogste eindklassering ooit in de eredivisie. Maar er was ook kritiek, zeker de laatste periode. Met zijn vertrek in aantocht - vrijdag was zijn afscheidsreceptie, 1 oktober officieel zijn laatste dag - blikt scheidend voorzitter Adriaan Visser (70) terug op zijn 12,5 jaar als preses in Zwolle.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.