Schrikdraad in Zwolse buurt met spelende kinderen: ‘Dit is absurd’

videoIneens waren ze er, schrikdraden van 7000 volt op het hekwerk pal achter de huizen aan de Pieter van Bleyswijkstraat in Zwolle. Voor de beveiliging van het datacentrum, is de lezing van KPN. ,,Absurd in een buurt met spelende kinderen’’, zegt de buurman.

Het kolossale KPN-pand, aan alle kanten omgeven door rijtjeshuizen en appartementen, is sowieso al een opmerkelijke verschijning in de Zwolse woonwijk Dieze. Enkele jaren geleden werd het ineens omheind door een 2,5 meter hoog hekwerk en behangen met pakweg twintig camera’s. Nu is het hek opgehoogd met stroomdraad.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle