Volledig scherm
Partijleider Gert-Jan Segers spreekt tijdens het 39e partijcongres van de ChristenUnie in Zwolle. © ANP

Segers schrikt van spoorplannen: 'Er gaat echt nog wel iets boven Zwolle’

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is geschrokken van de kabinetsplannen voor verbetering van de spoorverbindingen. Die plannen blijven volgens hem ten onrechte beperkt tot de grote steden. ,,Alle verbeterde treinverbindingen leidden naar de Randstad en alles stopte bij Zwolle.’’ 

Segers zei dat zaterdag tijdens een partijcongres dat in Zwolle werd gehouden, uitgerekend in de Nieuwe Buitensociëteit pal tegenover het station. Aan de overkant van het spoor werd feestelijk de Schuttebusbrug geopend. ,,Hoe dierbaar Zwolle ons ook is, er gaat echt nog wel iets boven Zwolle. Er gaan zeker nog drie provincies boven Zwolle en ook het oosten van Overijssel en het zuiden van Nederland mogen niet vergeten worden’’, sprak Segers op het congres.

De CU-voorman kondigde aan in gesprek te willen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). De D66-bewindsvrouw presenteerde afgelopen week een voorstel om tussen de negen grootste Nederlandse steden in 2040 om de tien minuten een trein te laten rijden. ,,Dit is geen Randstadkabinet. Dat mag het niet zijn en dat zal het niet zijn. Daar zullen wij voor zorgen’’, zei Segers.

In samenwerking met indebuurt Zwolle