Sekandar hoopt voorleestitel in Zwolle te houden, regerend kampioen Sarah heeft nog wel een paar tips

VideoTwee jaar op rij een Nationaal Voorleeskampioen uit Zwolle? Als het aan de 12-jarige Sekandar Masoud ligt wel. Hij komt woensdag namens Overijssel in actie op het nationale kampioenschap, dat vorig jaar nog werd gewonnen door stadsgenoot Sarah van Pruissen. ,,Het zou super grappig zijn als ik ook win’’, zegt Sekandar, die eigenlijk 'per ongeluk’ meedeed aan het voorleeskampioenschap op school.

De twaalf provinciale kampioenen nemen het woensdag in Amstelveen tegen elkaar op. Sekandar zit op Integraal Kindcentrum Het Festival in de Zwolse wijk Stadshagen. ,,We hadden een toets en daar had ik helemaal geen zin in. Toen de meester binnenkwam en vroeg wie zich wilde aanmelden, stak ik gelijk mijn vinger op. Ik kon eindelijk weg van die toets! Pas daarna zei hij dat het om de voorleeswedstrijden ging’’, vertelt de Zwollenaar met een grote lach op zijn gezicht. ,,Maar ik besloot het toch te proberen.’’

  1. Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle
    PREMIUM

    Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle

    Een blunder. Die voetbalterm past wel bij het te vroeg uitgevoerde onderhoud van het hoofdveld op het Dalfser sportpark Gerner, waardoor het oefenduel tussen PEC Zwolle en een Dalfser selectie samengesteld uit spelers van ASC'62 en SV Dalfsen voor het tweede jaar op rij naar Wijthmen moet worden verplaatst. Het hoofdveld was vorig jaar onbespeelbaar als gevolg van de langdurige droogte. Dit voorjaar lag de Dalfser grasmat er als een groen biljartlaken bij, maar begon het groot onderhoud aan het hoofdveld een paar weken te vroeg.

In samenwerking met indebuurt Zwolle