Showband moet na ruim 20 jaar vertrekken: eigenaar vindt pand te vies en zegt huur op

met videoShowband Jubal moet op korte termijn vertrekken uit het gebouw in de wijk Diezerpoort in Zwolle waar al ruim twintig jaar gerepeteerd wordt. De pandeigenaar wil het huurcontract ontbinden omdat er te slecht schoongemaakt zou worden. Voorzitter Piet Segers - en enkele andere huurders - zijn woedend. ,,Wij zijn geen hooligans.”

5 reacties

 • jos zoet

  2 dagen geleden
  Dwangbevel tot reiniging naar de eigenaar en voortzetting van de overeenkomst...
 • J. Ruth

  2 dagen geleden
  Het lijkt er toch echt op dat de reden van opzeggen een gezochte reden is. De eigenaar heeft zeer waarschijnlijk financiële motieven en geeft geen lor om de "onhygiënische situatie van die arme kindertjes"....
 • Dick de Man

  2 dagen geleden
  De huurders moeten zich gezamenlijk laten bijstaan door een huurrecht-advocaat. Ontbinden kan alleen op basis van dringend eigen gebruik, en daar lijkt me hier geen sprake van. En ook een stilzwijgende verlenging van de huurovereenkomst is juridisch gezien rechtmatig. Ik zie jullie nog niet zo snel vertrekken daar.
 • herma spijkers

  2 dagen geleden
  De aangevoerde reden van opzegging lijkt uit de lucht te vallen voor de drie verenigingen. Het lijkt daarom een gezochte reden om de huurovereenkomst te kunnen beëindigen. Dit houdt juridisch geen stand en de huurders zowel. Als de verhuurder zullen de looptijd van de overeenkomst moeten respecteren. Voor de verenigingen is het van belang de emoties in de hand te houden en geen enkele reden te geven voor opzegging.
 • henk hartog

  2 dagen geleden
  Draait om de Centen, draait niet om de schoonmaak. Die pand zal wel doorverkocht zijn aan een projectontwikkelaar