Volledig scherm
File op de A28. © Twitter/Rijkswaterstaat Verkeersinfo

Sinterklaasdrukte op A28 bij Zwolle zorgde voor vertraging na ongeluk

Door een ongeval ter hoogte van Nieuwleusen is vanavond in de ‘Sinterklaaspits’ op de A28 een file ontstaan van zeker acht kilometer lengte. Tussen Ommen en Nieuwleusen werden daardoor twee rijstroken afgesloten. De vertraging bedroeg op een gegeven moment meer dan een half uur.

‘Aansluiten in een file op de A28 naar Hoogeveen’, meldde Rijkswaterstaat. ‘Bij Nieuwleusen gebeurde een ongeluk, ga daar dus maar even niet heen’. 

Ook op de Hasselterweg in Zwolle, kort voor de afslag naar ’s Heerenbroek, stond het verkeer muurvast. Daar was een ongeval gebeurd, waarbij drie auto's betrokken waren.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle