Volledig scherm
Amelieke van de Lavoir (links) en Simone Muurling brengen de internationale tekenmarathon Sketchcrawl naar Zwolle. foto Tom van Dijke

Sketchcrawl laat iedereen een potlood vasthouden

ZWOLLE - Deze maand trekken wereldwijd grote groepen tekenaars door de wijken van San Francisco, Londen en Barcelona. De internationale tekenmarathon Sketchcrawl heeft inmiddels ook deze kant van de IJssel bereikt. Het is de derde keer dat dit urban sketching event in een Zwolse vorm wordt gegoten. Ontmoetingsplek is wijkboerderij de Klooienberg in de wijk Holtenbroek, op zaterdag 13 april.

Tekenliefhebbers van ieder niveau kunnen zich vrijblijvend aansluiten. "De groep is heel divers", weet initiator van Sketchcrawl Zwolle Simone Muurling. "Het is niet de bedoeling dat het een arty groepje wordt dat alleen maar arty dingen doet. Eigenlijk is het voor iedereen die een potlood kan vasthouden. Buurvrouw Annie die even een tekeningetje wil maken is welkom, maar ook mensen die er serieuzer mee bezig zijn."

Muurling, werkzaam in de creatieve industrie, onder meer voor Holtenbroedt, en in eigen bescheiden bewoording 'kunstelnaar', vatte een jaar terug het idee op de tekenmarathon naar Zwolle te halen. Via Twitter kwam ze in contact met tekendocente en illustratrice Amelieke van de Lavoir, die toevallig met dezelfde gedachte rondliep. "Simone twitterde er iets over", vertelt Van de Lavoir. "Ik ging erop in, en de rest is geschiedenis".

Sketchcrawl Zwolle begint om 13.00 uur. Deelnemen is gratis, maar reserveren is gewenst via sketchcrawl@gmail.com.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle