Volledig scherm
PREMIUM
De woningoverval vond plaats in de Willem Barentszstraat in Zwolle. © Frans Paalman

Slachtoffer gewapende woningoverval Zwolle bestolen van Rolex en duizenden euro’s: ‘Mijn hele kop is kapot’

21 hechtingen en een gebroken jukbeen. Dat hield het slachtoffer over aan de woningoverval aan de Willem Barentszstraat in Zwolle. Het slachtoffer werd zondagavond overmeesterd door drie gewapende mannen. Ze gingen ervandoor met een paar duizend euro en een Rolex. ,,Na een worsteling van een paar minuten had ik de hele kop al kapot.’’

Een grote plas opgedroogd bloed op de vloer herinnert aan de overval die plaatsvond op de woning in de Wipstrik. De woonkamer van het slachtoffer, dat anoniem wil blijven, is rommelig: een aangevreten broodje, wasgoed op de vloer en aan de muur prijkt een poster van de misdaadfilm Scarface. Opvallend zijn de geordende stapels papier op tafel. Het zijn facturen van het bedrijf van het slachtoffer, een webshop in chemicaliën.

  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle