De dit weekend gevangen slang in Zwolle-Zuid
Volledig scherm
De dit weekend gevangen slang in Zwolle-Zuid © Dierenambulance Zwolle

Slang na maand vrijheid gevangen in Zwolle-Zuid

Dierenambulance Zwolle heeft dit weekend een rattenslang gevangen aan de Provincieroute in Zwolle-Zuid. Het gaat om de slang die een maand geleden door een automobiliste werd gefilmd in dezelfde wijk. Even ontstond er verwarring of het al dan niet dezelfde slang was, maar bij nadere beschouwing van de beelden blijkt het volgens een medewerkster van de Dierenambulance toch om dezelfde slang te gaan.

,,Aanvankelijk dacht ik dat de kleuren verschillend waren, maar we hebben de video nog even in een beter programma bekeken en moeten constateren dat de kleuren hetzelfde zijn en dat het dus toch dezelfde slang is”, zegt de medewerkster van de Dierenambulance.

Niet giftig

Volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren zijn deze rattenslangen niet giftig en is een beet van het dier hetzelfde als gekrabd worden door een kat. Volgens diezelfde organisatie zijn de slangen populair en kunnen ze ‘in allerlei aantrekkelijke kleurvarianten voorkomen’. Verder schrijven ze over deze dieren: ‘Hij is voornamelijk ’s avonds en ’s nachts actief en is gek op klimmen. Hij is ook een meester in ontsnappen, een goed afgesloten terrarium is daarom erg belangrijk’.

Andere slang

De melding van de slang kwam van een buurtbewoner aan de Provincieroute in Zwolle-Zuid. Het dier zat in de struiken bij de melder. Een vrijwilliger van de Dierenambulance heeft de slang gevangen en hem daarna naar een Zwolse dierenarts, die ervaring heeft met slangen, gebracht.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle