Volledig scherm
De genomineerde slogan. © ChristenUnie

Slechtste slogan van ChristenUnie Zwolle?

De ChristenUnie Zwolle is kanshebber voor de dubieuze titel van 'Slechtste Politieke Slogan 2018'. Met de kreet 'Bedankt dat je naar me omcake' is de partij één van de tien genomineerden. 

De slogan hoort bij een initiatief van de partij om Zwollenaren die naar anderen omkeken eens in het zonnetje te zetten. Door het brengen van een cake. Voilà, daar heb je je woordgrap. 

Slechte Slogans

De kreet is terechtgekomen bij het platform Slechte Slogans, dat ook voor bedrijfs- en reclameslogans zulke verkiezingen organiseert. Een tienkoppige jury selecteerde uit alle inzendingen de tien slechtste. 

Stemmen kan via sloganverkiezing.nl tot en met maandag 19 maart. Een dag later wordt de 'winnaar' bekend.   

Andere genomineerde slogans zijn onder andere 'Minder belasting, meer bitterballen' (VVD Delft), 'Zo VRIJ! als een aardbei' (Vrij Beverwijk) en 'Omdat u goed groenbeheer belangrijker vindt dan theatervoorstellingen' (SGP Zaltbommel).  

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle