Volledig scherm
PREMIUM
Het leegstaande café De Vrolijkheid in Zwolle, gezien vanaf de Ceintuurbaan. In de groenstrook zit een sloot verborgen die als natuurlijke barrière ongenode bezoekers moet tegenhouden. © Janske Mollen

Sloop Vrolijkheid laat nog weken op zich wachten, ondanks recente brand

Het duurt nog vier tot vijf weken voordat de sloopkogel in het voormalige café De Vrolijkheid in Zwolle gaat. Dat zegt directeur Jan Westrik van Reggestede Invest, eigenaar van de locatie waar het Foodcourt moet komen.

,,Ik kan het niet precies zeggen", zegt Westrik. ,,Waarschijnlijk in augustus, maar dat is ook afhankelijk van de mankracht in de bouwsector. Die hebben het momenteel ontzettend druk."

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle