Het Zwarte Water in Zwolle, met op de achtergrond de wijk Holtenbroek. Links de James Lastflat. Op de plek van de haven staat een woontoren van bijna 50 meter hoog gepland.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zwarte Water in Zwolle, met op de achtergrond de wijk Holtenbroek. Links de James Lastflat. Op de plek van de haven staat een woontoren van bijna 50 meter hoog gepland. © Foto Freddy Schinkel

Smeekbede vanuit James Lastflat: verschuif nieuwe woontoren in Zwolle

pollBewoners van de James Lastflat in Zwolle smeken de gemeenteraad een stokje te steken voor de komst van een hoog appartementencomplex. Ze zijn bang dat de toren aan het Zwarte Water hun woongenot verpest. Kan die nieuwbouw niet verschoven worden?

 1. Noordoever Zwarte Water helemaal op de schop

  Noordoever Zwarte Water helemaal op de schop

  Kunnen toeristen die Zwolle bezoeken straks overnachten in een hotel met uitzicht op het Zwarte Water aan de ene kant en het Deltion College aan de andere? Als het aan de gemeente Zwolle en projectontwikkelaar Bemog ligt wel. De noordelijke oever van het Zwarte Water gaat de komende jaren volledig op de schop. Nu nog een bijeengeraapt zootje met de nodige leegstand, straks staan hier woningen en zitten mensen op het terras. Voor de huidige 'bewoners' verandert een hoop.
 2. De ingrepen bij PEC Zwolle op een rijtje: ze brachten geen winst, maar bieden wel (een beetje) houvast
  PREMIUM

  De ingrepen bij PEC Zwolle op een rijtje: ze brachten geen winst, maar bieden wel (een beetje) houvast

  Vergeleken met het midweekse duel in Waalwijk had PEC-trainer John Stegeman zijn ploeg zaterdag tegen Willem II op vier posities gewijzigd. Gewonnen werd er niet. Na een tumultueuze slotfase - met een rode kaart, een teruggedraaide strafschop en een afgekeurd doelpunt - werd het 0-0. Maar het vertoonde spel in de eerste helft, met veel balbezit, geeft de Zwollenaren houvast.

In samenwerking met indebuurt Zwolle