Volledig scherm
© ANP

SP Overijssel: geen zonnepanelen op landbouwgrond

Zonnepanelen in de provincie Overijssel moeten op daken worden gelegd en niet op landbouwgrond. Dat stelt de SP Overijssel. 

Volgens de SP zijn er nog daken beschikbaar op bedrijventerreinen en openbare gebouwen, zoals scholen, sporthallen en gemeentehuizen. Zolang dat het geval is moet de insteek zijn om daken te gebruiken voor zonnepanelen, in plaats van landbouwgrond. Volgens de partij leidden zonneparken op landbouwgrond tot hogere grondprijzen. Bovendien is die grond dan niet meer beschikbaar voor landbouw. 

Subsidie

De provincie kan volgens de SP een rol vervullen bij het beschikbaar krijgen van bedrijfsdaken. De provincie kan bijvoorbeeld bij het verlenen van een subsidie aan een bedrijf verplichten om het dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen. De SP stelt het onderwerp bij de komende Statenvergadering aan de orde.

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle