Volledig scherm
PREMIUM
Kirsten Bothoff samen met twee van haar speelsters van haar performance art 'Spacework'. © Frans Paalman

Spacework: theater op straat

Kunst tonen midden op straat en participatie van het publiek. Dat is wat Kirsten Bothoff (26) wil bereiken met haar performance art 'Spacework' op 26 mei in het Zwolse stadspark. Zij vertelt meer over haar afstudeerproject op ArtEZ in Zwolle. 

Wat is performance art?

,,Het is een kunststroming die in de jaren zestig is ontstaan als antwoord op de traditionele theaters. Het verschil daarmee is dat er geen acteurs of personages zijn. Het is een redelijk vaag begrip, maar het spel wordt beïnvloed door handelingen. Het is vooraf niet duidelijk hoe lang een performance duurt, wat er gaat gebeuren en hoe vaak. Je hoeft ook niet naar een climax te werken."

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle