Volledig scherm
foto's Tom van Dijke

SPECIAL: Waanders opent 13 juli 'In De Broeren'

ZWOLLE - Vandaag sluit Wim Waanders (69) zijn boekhandel op het Eiland in Zwolle. Een week later - op de dertiende juli - gaat hij open in de volledig gerenoveerde Broerenkerk.

Al een paar keer moest de opening (in november, in mei) worden uitgesteld. Dat komt door de spanwijdte van het project, maar ook vanwege het perfectionisme van Waanders zelf, het beste was al gauw niet gauw goed genoeg voor zijn magnum opus, die ook zijn culturele erfenis voor de stad moet zijn. Zijn vrees dat hij na alle publiciteit 'niet meer aan de verwachtingen kan voldoen', zal ongegrond zijn voor iedereen die de vrucht ziet van alle inspanningen na anderhalf jaar.

De verrassing is vooral dat de kerk uit 1504 open in z'n ruimte is gehouden: de drie verdiepingen met boeken staan in het voorportaal, achter de zuilengalerij. Deze is week is de aanvoer van de nieuwe voorraad begonnen: honderden flessen wijn, een aanvullend assortiment boeken. En de eerste van de 10.000 cd's (zestig procent klassiek), pop, en met dvd's in hetfilmhuissegment. Dat was vooraf niet zo de bedoeling, maar veel winkels met cd's zijn omgevallen of hebben het moeilijk:"De vraag wordt groter dan het aanbod, zo is daar een markt te vinden", zegtWaanders.

De vestiging op het Eiland blijft overigens een boekenzaak tot het einde van het jaar: Waanders gaat daar zijn restpartijen verkopen.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle