Volledig scherm
De bekladding op de bus van Go Ahead Eagles.

Spelersbus Go Ahead Eagles beklad in Zwolle

ZWOLLE - De spelersbus van Go Ahead Eagles is maandagavond beklad in Zwolle.

Dit gebeurde rondom de wedstrijd van Jong PEC. Zij traden in het eigen MAC3PARK-stadion aan tegen de beloften van de rivaal uit Deventer. Uitgerekend op de afbeelding van de adelaar die de rood-gele bus siert, werd een 'handtekening' gezet door Zwolle-aanhangers.

Aangifte
Busmaatschappij TCR, van wie de bus is, heeft volgens een woordvoerder van PEC Zwolle aangifte gedaan. De club is niet blij met het incident.,,Wij vinden dit niet gepast.'' De bus stond tijdens de wedstrijd tussen belofteteams van beide clubs geparkeerd voor de hoofdingang van het stadion.

Reactie GAE
Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles, laat weten dat hij direct na het bekladdingsincident is gebeld door Adriaan Visser, de voorzitter van PEC Zwolle. ,,Wij hebben een uitstekende relatie en hebben naar elkaar toe de hoop uitgesproken dat naar de derby toe alles binnen de perken blijft. Gezonde rivaliteit is prima, maar die moet niet omslaan in vijandigheid en vernielingen.'' Over de bekladding van de spelersbus zegt Lugt: ,,Ik begrijp dat PEC Zwolle zelf actie heeft ondernomen of gaat nemen en vertrouw erop dat dit goed gebeurt. We moeten dit ook niet groter maken dan dat het is.''

IJsselderby
De beloften van PEC wonnen de kleine IJsselderby overigens met 4-0. Over twee weken staat de echte IJsselderby op het programma. Dan komt Go Ahead Eagles wederom naar Zwolle toe voor het duel in de eredivisie.

Volledig scherm
De spelersbus van GAE stond vanavond geparkeerd bij de hoofdingang van het stadion.

In samenwerking met indebuurt Zwolle