SEH-arts Jacqueline Vulto van het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk: ,,Dit is het uiterste wat je doet. Niemand op de afdeling vindt dit leuk.”
Volledig scherm
PREMIUM
SEH-arts Jacqueline Vulto van het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk: ,,Dit is het uiterste wat je doet. Niemand op de afdeling vindt dit leuk.” © Ruben Schipper Fotografie

Spoedeisende hulp raakt verstopt, zien ziekenhuizen in de regio: ‘Bedden op de gang, dat wil niemand’

Ziekenhuizen zoeken naarstig naar oplossingen om de toenemende druk op hun spoedposten het hoofd te kunnen bieden. Doordat er geregeld geen patiënt meer bij kan, zijn ambulances genoodzaakt uit te wijken naar andere ziekenhuizen. In Lelystad gaan ouderen al naar hun eigen spoedstraat.

38 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Tja het aantal bedden in zh,is al jaren naar beneden bijgesteld,dat begon al in de jaren tachtig als bezuiniging,de bedbezetting gaat dan vanzelf omhoog,prima Maartje loopt dan wel eerder tegen een maximum aan omdat ook personeel wordt wegbezuinigd en dat is sinds de jaren 80 maximaal gedaan,het gaat allemaal redelijk tot bv Corona,en dat hebben we gezien en hoe!
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Bel de Ajax fan oud treintjes man pier elzinga
 • Gerben Koopman

  2 maanden geleden
  @koelewijn....wel de feiten onder ogen zien. 34% SEH bezoek is agv ongeval/letsel. Bron: vzinfo.nl
 • J Kamerling

  2 maanden geleden
  De meeste onervaren artsen staan vaak op de EHH. (Artsen in opleiding) Vragen allerlei onnodige onderzoeken aan. Kosten tijd en geld. En er heerst een “indek” cultuur hier in Nederland. Want oh, als ze eens een “fout” maken in het ZKHS dan zijn heel veel mensen die oa hier commentaar geven de eersten die hoog van de toren blazen. Ligt aan de politiek etc. En overal moet een groen vinkje achterstaan. Al ligt de patiënt tot aan zijn nek in de poep als er maar groene vinkjes in het dossier staan.
 • MHM Hoogenboom

  2 maanden geleden
  Zo grappig weer... Ik heb het over een correlatie en mensen beginnen meteen te schelden. Ik heb het niet over causaliteit. Maar kennelijk mag er geen onderzoek naar gedaan worden, want dan ben je een complotdenker. Oh ja, en op de spoedeisende dienst komen niet alleen mensen met botbreuken terecht.