Bij Herfte wordt een dive-under gecreëerd, zodat de sporen vanuit Emmen en Meppel elkaar straks probleemloos kunnen kruizen.
Volledig scherm
Bij Herfte wordt een dive-under gecreëerd, zodat de sporen vanuit Emmen en Meppel elkaar straks probleemloos kunnen kruizen. © ProRail / archief Stefan Verkerk

Spoorwerkzaamheden bij Herfte gaan na het paasweekend nog een dagje door

De werkzaamheden die gaan plaatsvinden aan het spoor tussen Zwolle en Herfte zijn vanaf zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 april. Vanwege het coronavirus is het karwei met één dag verlengd; de dinsdag na de Pasen. Gedurende de periode rijden op vier trajecten vanuit Zwolle bussen in plaats van treinen. 

De werkzaamheden stonden eerst gepland voor 11, 12 en 13 april maar daar komt dinsdag 14 april nu bij. Het gaat om de verdubbeling van het spoor bij Herfte en dit paasweekend wordt er onder andere gewerkt aan de nieuwe bovenleiding.

Ziekmeldingen

Doordat er wat meer ziekmeldingen zijn dan normaal en een aantal buitenlandse werknemers op dit moment niet naar Nederland mogen reizen, moet het werk met wat minder mensen gedaan worden. Daarom zijn de werkzaamheden met een dag verlengd, meldt ProRail. De reiziger kan nu een dag langer gebruik blijven maken van vervangend vervoer en de werkzaamheden hoeven bijvoorbeeld niet tijdens een ander weekend afgemaakt te worden.

Tussen Zwolle en Meppel, Zwolle en Raalte en tussen Zwolle en Dalfsen rijden gedurende de vier dagen geen treinen, maar bussen. Tussen Zwolle en Olst rijden snelbussen; op het traject Zwolle-Wijhe-Olst gaat het om stopbussen. De extra reistijd bij de vervoerders NS en Blauwnet is voor reizigers een kwartier tot een half uur.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle