Onderzoek Travee is met recht een van de grootste drugs- en witwasonderzoeken in Oost-Nederland van de laatste jaren. Het Openbaar Ministerie vordert ruim 1,5 miljoen euro van de bendeleider, maar diens advocaat, Maarten Hoevers, vindt dat er van de rekensom weinig deugt. ,,De gemiddelde boef is niet al te slim maar kan wel rekenen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek Travee is met recht een van de grootste drugs- en witwasonderzoeken in Oost-Nederland van de laatste jaren. Het Openbaar Ministerie vordert ruim 1,5 miljoen euro van de bendeleider, maar diens advocaat, Maarten Hoevers, vindt dat er van de rekensom weinig deugt. ,,De gemiddelde boef is niet al te slim maar kan wel rekenen.'' © ANP

Staat vordert ruim 1,5 miljoen euro van wietbende die onder meer hennepkwekerij in Steenwijk dreef

Een grote wietbende met wietkwekerijen in Overijssel en Drenthe maakte ruim 1,5 miljoen euro winst. Een bedrag dat de Staat van hen wil afpakken, stelt het Openbaar Ministerie. ,,Opbrengst? Deze hele zaak heeft me alleen maar geld gekost’’, zei de oudste verdachte (75), afkomstig uit Zwolle, dinsdag op de zitting.

 1. Dedemsvaarter verhandelde erectiepillen met Henk Wolters uit Zwolle, ‘maar nooit drugs’
  PREMIUM

  Dedemsvaar­ter verhandel­de erectiepil­len met Henk Wolters uit Zwolle, ‘maar nooit drugs’

  Domino's, Max Verstappens, hartjes. Stuk voor stuk xtc-pillen, waar Jan van S. uit Dedemsvaart het aan de telefoon met Henk Wolters uit Zwolle over had. Wolters is in 2019 geliquideerd, maar Van S. is een van de medeverdachten in het grote onderzoek Macan. Hij bezweert nooit in drugs te hebben gedeald. Wel in erectiepillen. Daarvan vond de politie er meer dan 10.000 bij hem thuis. ,,Een florerende handel’’, meent de officier van justitie.
 2. Was Saber uit Zwolle handlanger van Henk Wolters? ‘Zelfs rechercheur kan tweeling niet uit elkaar houden’
  PREMIUM

  Was Saber uit Zwolle handlanger van Henk Wolters? ‘Zelfs recher­cheur kan tweeling niet uit elkaar houden’

  ‘Als ik op stap ga, neem ik altijd een Beretta mee’. Die uitspraak over een pistool is door de politie stiekem thuis opgenomen bij Henk Wolters, de vermeende wapenhandelaar die in 2019 in Zwolle is vermoord. Volgens justitie zijn de woorden van Saber G., medeverdachte in het grote onderzoek Macan rond Wolters. ,,Maar is dat wel zo?’’, vraagt G.’s advocaat zich af. G. heeft namelijk een vrijwel identieke tweelingbroer.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

  13 april
 2. Kabinet presenteert openingsplan voor komende maanden
  Play

  Kabinet presen­teert openings­plan voor komende maanden