Staatssecretaris Defensie op bezoek bij Zwols oorlogsmonument

Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) bezocht vandaag samen met de Vereniging Veteranen Zwolle en basisschoolleerlingen het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark.

In Zwolle zijn alle monumenten 'geadopteerd' door bassischolen. ,,Het is belangrijk dat juist deze jonge generatie beseft hoe bijzonder, maar ook hoe kwetsbaar vrijheid en vrede zijn waarvoor veteranen zich toen en nu nog steeds inzetten”, aldus Visser.

Veiligheid en vakmanschap

Na het bezoek aan het monument ging de staatssecretaris langs bij het Deltion College. De opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) van het Deltion College en Defensie laat mbo-ers kennismaken met de Marine, Landmacht en de Luchtmacht. Bovendien bereidt deze opleiding hen voor op hun eerste functie bij Defensie. Door deze opleiding worden in Zwolle voor Defensie waardevolle krachten op het gebied van bijvoorbeeld ICT en onderhoud van de F-16 opgeleid.

Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) bezocht samen met veteranen en basisschoolleerlingen het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark. Zij liet zich bijpraten over hoe de kinderen en veteranen de adoptie van het monument en de viering beleven. © Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle