De bus rijdt vanaf februari een langere route door Stadshagen, maar daardoor komen ook twee haltes te vervallen. Onder andere de halte Havezathentunnel, ter hoogte van 't Hoge Huis.
Volledig scherm
PREMIUM
De bus rijdt vanaf februari een langere route door Stadshagen, maar daardoor komen ook twee haltes te vervallen. Onder andere de halte Havezathentunnel, ter hoogte van 't Hoge Huis. © Frans Paalman

Stadsbus rijdt veel langere route door Zwolse wijk Stadshagen

Bewoners van de wijken Breecamp en Breezicht in Stadshagen kunnen vanaf komend voorjaar ook fatsoenlijk de bus pakken. De stadsbus die door de Zwolse wijk rijdt, krijgt een langere en aangepaste route. Een keerzijde is er ook: twee haltes komen te vervallen, waaronder die bij het nog te openen treinstation.

De provincie Overijssel moet nog een definitief besluit nemen, maar de route die straks door Stadshagen gaat ligt al vast. De stadslijn, die nu nog ‘lijn 1’ heet maar mogelijk een ander nummer krijgt, rijdt een deel van de huidige route straks in twee richtingen. Dat heeft als grote voordeel dat mensen uit verschillende delen van de wijk relatief snel met de bus naar het winkelcentrum kunnen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle