Afbeelding ter illustratie
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP XTRA

Stalker (34) uit Zwolle voelde zich aangetrokken tot 9-jarig meisje en valt haar al 8 jaar lastig

Een meisje en haar ouders in Zuidlaren worden al ongeveer acht jaar lastig gevallen door een 34-jarige man uit Zwolle. Hij ontmoette het destijds 9-jarige meisje ooit op een camping en voelde zich tot haar aangetrokken.

De man is vaak veroordeeld voor stalking van het kind en haar ouders. Ondanks een contactverbod blijft hij ze nog steeds lastig vallen. Hij is nu weer opgepakt.

De Zwollenaar stond tussen januari vorig jaar en afgelopen februari geregeld in de straat van het ouderlijk huis van het meisje. Hij plaatste ook een foto van haar op internet. Sinds februari zit de stalker vast.

Met cadeau bij school meisje

Een paar jaar geleden liet de man zelfs bij de basisschool van het meisje een cadeautje voor haar achter. In 2017 stond hij voor de zoveelste keer vanwege stalking van het gezin voor de strafrechter.

Na een veroordeling in 2016 zocht hij via Facebook weer contact met haar. Daarmee overtrad hij volgens de rechtbank in Assen de afspraken van de laatste voorwaardelijke straf die hij kreeg. De man is toen veroordeeld tot zeven maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, en een gedwongen behandeling.

Ander slachtoffer zou bedreigd zijn met ontvoering dochter

De Zwollenaar wordt ook verdacht van stalking van een vrouw in de gemeente Hardenberg. Zij zou bijna drie jaar door hem zijn lastig gevallen. Tegen deze vrouw, zijn ex-partner, heeft de man gezegd dat hij haar dochter zou ontvoeren bij school.

De strafzaak is nog niet inhoudelijk behandeld, omdat de man nog onderzocht moet worden door een psycholoog en een psychiater.

Verdachte wil graag hersenonderzoek

De verdachte zei tegen de rechtbank: ,,Ik heb het gevoel alsof er iets in mijn hoofd niet klopt. Ik had graag een medisch onderzoek gehad. Mijn dochter had een zwart plekje op haar hersenen. Misschien heb ik dat ook en kan daarmee mijn ontoerekeningsvatbaarheid worden aangetoond.”

De strafzaak wordt 20 juni behandeld.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle