Het nieuwe ontwerp voor de Stationsweg in Zwolle, kijkend richting het nieuwe Stationsplein. Fietsers en voetgangers krijgen alle ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe ontwerp voor de Stationsweg in Zwolle, kijkend richting het nieuwe Stationsplein. Fietsers en voetgangers krijgen alle ruimte. © Gemeente Zwolle

Stationsgebied in Zwolle komt er toch nog anders uit te zien nu de bussen niet terugkeren

De renovatie van de stationsomgeving is in volle gang, maar het uiteindelijke ontwerp is weer veranderd nu de bussen definitief niet terugkeren op de Stationsweg. Gisteravond werd het vernieuwde ontwerp in Grand Hotel Wientjes gepresenteerd.

In het vernieuwde ontwerp is gekeken naar een nog aantrekkelijkere verbinding tussen de binnenstad, het stationsgebied en de toekomstige brug over het spoor, de passerelle. Die komt op de plek waar nu nog het combigebouw staat, oftewel de entree van de huidige fietsenstalling, daar waar het Kamperlijntje vertrekt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle