Lichtvervuiling in Europa
Volledig scherm
PREMIUM
Lichtvervuiling in Europa © Nacht van de Nacht

Steekproef: Bedrijven in Overijssel zijn koploper in lichtvervuiling

Overijssel is de dubieuze koploper in een onderzoek van natuur- en milieuorganisaties naar lichtvervuiling door bedrijven. Het percentage bedrijven dat na elf uur ’s avonds de lichten nog aan had, was in deze provincie met 87 procent het hoogst van Nederland.

6 reacties

 • Willem v

  1 jaar geleden
  De allerergste licht vervuiling vindt je nog steeds in Luttelgeest in de NOP. Dat licht zie je tot aan Staphorst, en op de Wieden... De Hele NOP baadt in dat licht. Nog zo'n plek is bij Kampen...
 • P. Atsma

  1 jaar geleden
  mag het licht uit bij het klooster na 10 uur ,beter voor de vleermuizen
 • H de Vries

  1 jaar geleden
  De oplossing van ons energieprobleem begint, en eindigt, met besparen. Lichten uit dus als je als laatste de ruimte en het pand verlaat. En het aanlichten van gebouwen is natuurlijk al helemaal niet meer van deze tijd. Laat staan het verwarmen van de buitenlucht op open terrassen.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Licht aan plafonds in trappenhuizen zijn dag en nacht verlicht terwijl er bij iedere voordeur een lamp aan de muur zit. Lichtbakken buitenom aan gevel trappenhuizen terwijl er een lantaarnpaal staat. Zo hinderlijk veel licht en onnodig.Maar past alleen in plaatje architect.
 • Recent- Toegevoegd

  1 jaar geleden
  En wij kunnen al jaren geen normale gloeilampen meer kopen omdat het teveel energie zou verbruiken…bovendien betalen we ook nog eens hogere prijs voor electra.