De afvoerinstallatie boven het nieuwe restaurant van Jonnie en Thérèse Boer op de Nieuwe Markt in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De afvoerinstallatie boven het nieuwe restaurant van Jonnie en Thérèse Boer op de Nieuwe Markt in Zwolle. © Alex Mulder

Sterrenchef Jonnie Boer uit Zwolle komt over paar weken met oplossing voor zijn illegale ‘joekel’

Het Zwolse horeca-stel Boer presenteert over enkele weken zijn oplossing voor de illegale Joekel van Jonnie. De afvoerpijp die zonder juiste vergunning op restaurant Brass Boer in Zwolle gezet is, wordt hoogstwaarschijnlijk uit het zicht gehaald door haar naar de achterkant te verplaatsen.

Volgens Vincent Wensink, die in deze zaak het woord voert namens Jonnie en Thérèse Boer, wordt nog altijd onderzoek gedaan naar de juiste oplossing voor het afvoerprobleem. De horecaondernemers plaatsten dit voorjaar op hun nieuwe restaurant Brass Boer, gevestigd in een rijksmonument aan de Nieuwe Markt, zonder juiste vergunning een grote afvoerinstallatie. Die zou nodig zijn om de geur uit de open keuken op een goede manier af te voeren. Over de grootte ervan zeiden ze zelf ook verrast te zijn. 

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle