Topkok Ron Blaauw in zijn restaurant Ron Gastrobar. Zaterdag is hij met een popup- en pickup-concept in Zwolle met rijsttafel in een maaltijdbox-voor-thuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Topkok Ron Blaauw in zijn restaurant Ron Gastrobar. Zaterdag is hij met een popup- en pickup-concept in Zwolle met rijsttafel in een maaltijdbox-voor-thuis. © ANP

Sterrenchef Ron Blaauw van Gastrobar Indonesia nu ook in Zwolle

Sterrenchef Ron Blaauw van Gastrobar Indonesia komt naar Zwolle. Met een popup- en pickupconcept brengt hij zijn Indische en Indonesische rijsttafel in een box-voor-thuis ook naar liefhebbers in Zwolle. Zaterdag af te halen bij Librije’s Atelier van het bevriende horecastel Jonnie en Thérèse Boer.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle