Foto ter illustratie. Zo'n 3.300 boerenbedrijven hebben buiten hun schuld om nog geen natuurvergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Zo'n 3.300 boerenbedrijven hebben buiten hun schuld om nog geen natuurvergunning. © Gert Janssen/VidiPhoto

Stikstofstrijder Johan Vollenbroek: provincie moet boeren zonder vergunning aanpakken

Bedrijven die stikstof uitstoten zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, moeten worden aangepakt. Dat is de inzet van milieukundige en ‘stikstofbestrijder’ Johan Vollenbroek. Hij richt zijn pijlen eerst op Overijssel en Gelderland. Boeren verkeren daardoor in onzekerheid. 

 1. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
  PREMIUM

  Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

  De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”