Volledig scherm
Onweer in het buitengebied van Warnsveld. © Marion van 't Hul

Stilte voor de storm, nieuw onweer in aantocht

Na twee nachten vol met zware regen- en onweerbuien, blijft het vandaag op een lokale spat na droog. Stilte voor de storm want nieuw onweer is onderweg. Weeronline verwacht in de loop van vrijdag opnieuw fikse buien.

Afgelopen nacht trokken opnieuw stevige regen- en onweersbuien over ons land. Er viel daarbij vooral in het  midden van het land veel regen in korte tijd. Op grote schaal viel 20-30 mm en plaatselijk viel met ruim veertig millimeter meer dan een halve maandsom regen. Normaal valt in juni volgens Weeronline gemiddeld over het land 68 millimeter. De buienzone veroorzaakte ook zeer zware windstoten en ongeveer 72.500 bliksemontladingen. De buien ontstonden woensdagavond boven het noorden van Frankrijk en smolten samen tot een groot onweercomplex. 

Zware buien

Vandaag lijkt met zo'n twintig graden en droog, een rustige dag te worden. Morgen loopt de temperatuur snel op. In Oost-Nederland kan het 27 graden worden. In de loop van vrijdag dient zich opnieuw zwaar onweer aan. Ook tijdens het Pinksterweekend moet rekening gehouden worden met enkele buien. Zaterdag valt lokaal een regen- of onweersbui en zondag blijft het overwegend droog. Voor Pinkstermaandag berekenen sommige computermodellen opnieuw stevige onweersbuien, aldus Weeronline.

In samenwerking met indebuurt Zwolle