Stolpersteine voor familie Herschel in Zwolle

VideoDrie Stolpersteine werden gisteren onthuld voor de grootouders en oom van de in Zwolle geboren Tswi Herschel (74). Herschel werd tijdens de oorlog als baby door zijn ouders weggegeven aan vrienden. Zijn ouders kwamen niet veel later om in Sobibor. 

Herschel, die nu in Israël woont, geeft over de hele wereld lezingen waarin hij zijn verhaal vertelt. Vorige week was hij op bezoek bij het Gymnasium Celeanum. De drie stenen aan de Rembrandtlaan herdenken het leven van Bernhard Weijel-Valk en Rebekka Weijel-Valk en zijn oom Jozef Weijel. Alledrie kwamen zij om tijdens de oorlog. 

De Stichting Zwolse Stolpersteine heeft als doel het plaatsen van meer dan 450 gedenkstenen ter herinnering aan omgekomen Joodse Zwollenaren.

De onthulling van Stolpersteine voor het echtpaar Bernhard en Rebekka Weijel-Valk en hun zoon Jozef Weijel voor hun laatste woonadres.
Volledig scherm
De onthulling van Stolpersteine voor het echtpaar Bernhard en Rebekka Weijel-Valk en hun zoon Jozef Weijel voor hun laatste woonadres. © Frans Paalman
  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle