Volledig scherm
De advertentie op Marktplaats.

‘Stomme Audi’ uit Zwolle krijgt vrijdag nieuwe eigenaar

ZWOLLE – ‘Te koop: Stomme Audi’. Op Marktplaats vertelde Jonathan Mak uit Zwolle eerlijk wat de auto die hij wilde verkopen mankeerde. De advertentie ging viral en donderdag werd bekend dat de deal rond is. Vrijdag krijgt de Audi A3 een nieuwe eigenaar.

De auto verwisselt van eigenaar voor het bedrag van 1200 euro. Op Marktplaats wordt er ondertussen miljoenen geboden voor de auto maar dat neemt Mak niet serieus.

Nieuwe auto
Audi Nederland pikte de advertentie ook op en benaderde Mak. ,,Ze reden me ook al in een dikke Audi toen ik naar RTL ging voor een interview, die auto mocht ik zelf terug naar huis rijden. Dat was hardstikke vet.'' Audi helpt Mak ook bij de aanschaf van een nieuwere variant van zijn 'Stomme Audi'. Deze A3, een occasion uit 2013 gaat hij vrijdag ophalen bij de dealer in Zwolle.

  1. Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde
    PREMIUM

    Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde

    Een doldriest plan, daar waren ze aan toe in hun leven. Ivo Geurts, Sjoerd van Dam en Robin ten Berge uit Zwolle maakten al liftend een reis van vijf maanden naar Nepal en verbleven daar vervolgens ook vijf maanden. Drinkend in het voormalige Nieuwscafé in hun woonplaats borrelde het idee op. Ze tekenden samen op de achterkant van een bierviltje een contract waarop ze elkaar verplichten deze bijzondere reis uit te voeren. En nu is er een boek van hun belevenissen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle