De Mastenbroekerbrug in Zwolle schoot woensdagochtend in de veiligheidsstand door kapotte elektronica.
Volledig scherm
PREMIUM
De Mastenbroekerbrug in Zwolle schoot woensdagochtend in de veiligheidsstand door kapotte elektronica. © Frans Paalman

Storing in brug alleen door mensenhanden te verhelpen: verkeerschaos in ochtendspits Stadshagen

UpdateEen kapotte elektrische voeding met grote gevolgen: het verkeer in Stadshagen liep woensdagochtend vast door een storing aan de Mastenbroekerbrug. De slagbomen bleven dicht. Zo was een van de twee uitvalswegen van de Zwolse wijk hermetisch afgesloten. De brug zit vol sensoren die de veiligheidsstand activeren zodra er iets mis is.

De Mastenbroekerbrug verbindt Stadshagen met de Middelweg tussen de wijken Holtenbroek en Aa-landen. De brug kan open voor scheepvaart en wordt op afstand bediend. In het elektrische systeem zit een hele reeks sensoren om allerlei invloeden van buitenaf in de gaten te houden.

  1. LIVE | Corona in de regio: Boetes voor ‘stiekem’ varende meiden in Zwolle, gloednieuw verpleeghuis wordt corona-hotel
    video

    LIVE | Corona in de regio: Boetes voor ‘stiekem’ varende meiden in Zwolle, gloednieuw verpleeg­huis wordt corona-ho­tel

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle