De Zwolse halve marathon gaat dit jaar niet door.
Volledig scherm
De Zwolse halve marathon gaat dit jaar niet door. © Frans Paalman

Streep door halve marathon van Zwolle vanwege virus

CORONADe halve marathon van Zwolle gaat vanwege het coronavirus dit jaar niet door, zo laat de organisatie weten. Het loopfestijn stond gepland voor 13 juni.

,,Met pijn in het hart hebben wij als bestuur dit besluit moeten nemen”, vertelt Teun Bouwhuis, voorzitter Stichting Halve Marathon Zwolle. ,,In het kader van de gezondheid van eenieder is dit op dit moment de enige verantwoorde beslissing.” 

Alle deelnemers krijgen hun inschrijfgeld volledig terug. ,,Het zijn bizarre tijden. Enkele dagen geleden zaten wij nog volop in de voorbereiding op de halve marathon, maar wij zijn echt genoodzaakt het evenement te verplaatsen naar zaterdag 12 juni 2021”, stelt Bouwhuis. 

Ambulances

Het bestuur laat weten dat momenteel niet duidelijk is of er een veilige loop kan worden gegarandeerd. ,,Door ‘mogelijk’ onvoldoende ambulances, te weinig medisch personeel en alle andere maatregelen met betrekking tot het coronavirus kunnen wij als organisatie - voor zowel deelnemers als toeschouwers - geen veilige loop garanderen. Daarnaast is het in de huidige situatie onmogelijk door te gaan met de essentiële voorbereidingen voor het evenement.”

Deelnemerslimiet

De deelnemerslimiet van 4000 hardlopers voor de twintigste editie van de halve marathon werd begin deze maand al binnen vijf uur bereikt. Het hoofdonderdeel zat nog nooit zo snel vol.

In samenwerking met indebuurt Zwolle