In de regio IJsselland mag vanaf nu alleen worden gerecreëerd in vakantiewoningen met eigen sanitair. Gedeelde toiletgebouwen gaan op slot.
Volledig scherm
In de regio IJsselland mag vanaf nu alleen worden gerecreëerd in vakantiewoningen met eigen sanitair. Gedeelde toiletgebouwen gaan op slot. © Foto Frans Paalman Zwolle

Strenge regels voor campings en bungalowparken: alleen huisjes met eigen sanitair open in regio IJsselland

Toeristen in de regio IJsselland kunnen vanaf nu alleen terecht in vakantiewoningen met eigen sanitair. Gedeelde voorzieningen op campings en vakantieparken moeten dicht. Dat staat in de nieuwe noodverordening van Veiligheidsregio IJsselland. De regio sluit zich zo aan bij de rest van Nederland.

De nieuwe noodverordening is vrijdag officieel van kracht geworden en ondertekend door voorzitter Peter Snijders, burgemeester van Zwolle. Om een toestroom van toeristen te voorkomen mag alleen worden gerecreëerd in vakantiewoningen met eigen sanitaire voorzieningen. Alle andere verblijfsrecreatie is verboden. Het gevolg is dat campings en vakantieparken de komende periode zo goed als op slot zitten.

Snijders laat weten deze maatregelen niet licht te hebben genomen. ,,Ik begrijp goed dat dit ingrijpende maatregelen zijn voor de campings en vakantieparken in onze regio en kan alleen maar benadrukken: alleen gezamenlijk kunnen we de strijd met het coronavirus winnen.’’

De maatregelen gelden in de meeste veiligheidsregio's in het land. Sommige gaan verder. Zo zijn in Zeeland en in Twente alle vakantieparken en campings per direct gesloten. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle