Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Stroomstoring in Zwolse wijk Stadshagen verholpen, brug in Hasselt stond halfuur open

UpdateEen stroomstoring zorgde er zaterdagmiddag voor dat een deel van de huishoudens in de wijk Stadshagen zonder stroom zat. Het ging om zo'n 2.200 woningen. 

De storing begon rond 14.30 uur. In eerste instantie zaten ongeveer 2.200 huishoudens zonder stroom. Voor 1.500 woningen kon de storing binnen een half uur weer hersteld worden. De overige huishoudens konden vanaf 16.30 uur weer over stroom beschikken. 

De oorzaak van de storing is volgens Enexis-woordvoerder Hanneke de Vroom niet bekend. 

Hasselt

De stroomstoring zorgde ook in Hasselt voor overlast. Daar stond de Zwartewaterbrug ruim een halfuur open en ontstonden er lange rijen. Ook voor het pontje in Genemuiden, een alternatieve route, stonden veel auto's te wachten. ,,Er was een stroomdip, waardoor wij alle systemen opnieuw moesten opstarten en de brug niet konden bedienen”, legt brugbediener Henk Lubbers uit. 

De brug wordt aangestuurd vanuit het bedieningscentrum Spooldersluis. ,,Alle bruggen hadden op dat moment storing, maar de pech was dat de brug in Hasselt op dat moment open stond. Bij de andere bruggen merkte het verkeer er niet veel van.”

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle