Volledig scherm
PREMIUM
Lekker hangen op een hooibaal, aan lange tafels of staand in het zonnetje tijdens Chefs (R)Evolution in Zwolle. © Frans Paalman

Struinen over Zwolse BOERenmarkt XL is genieten van rogge, paling, kers en wijn

Cheesecake van rogge, verse gerookte paling, eendenlever met gefermenteerde kers en koji. En wijn. Veel wijn. Wie over de BOERenmarkt XL tijdens Chefs (R)Evolution in Zwolle struinde kon een dozijn gerechten proeven uit de Dutch Cuisine en onder het genot van een wijntje (vooral de Kus van Thérèse doet het goed) genieten van het beste wat gastronomisch Nederland te bieden heeft.

Die markt is opgezet in het 'parkje' op het Noordereiland en is zelfs deels uitgebreid naar het parkeerdeck van dat Noordereiland. In kleine tentjes staan de brigades van restaurants als Bordéau, 't Nonnetje en De Tuinkamer zich uit de naad te werken om hongerige smulpapen van hun signature dish te voorzien.

In samenwerking met indebuurt Zwolle