Boze boeren blokkeerden in 2019 de toegang naar het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Boze boeren blokkeerden in 2019 de toegang naar het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle. © Frans Paalman

Supermarkten overwegen miljoenenclaims als boeren distributiecentra blokkeren

Supermarkten in deze regio maken zich op voor de boerenprotesten van morgen en overwegen een schadeclaim in te dienen als boeren hun distributiecentra blokkeren. Boeren hebben aangekondigd heel het land plat te leggen en mikken daarbij ook op distributiecentra. Volgens experts is een schadeclaim - die loopt al snel in de miljoenen - tegen actievoerders kansrijk. 

29 reacties

 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Die jumbo, met zijn boontjes uit Rwanda. Met zijn af en aan rijdende vrachtwagens. Met zijn prijsafspraken waarbij er veel geld is voor jumbo en weinig voor de boer. Met zijn torenhoge prijzen voor groente direct van de lokale boer. Daar merkt de boer niks van. Van iedere euro die jij als klant betaald voor de meld gaat er 90 cent naar andere bedrijven dan de boer zelf. Trouwens, AH is niet veel beter.
 • L Schoorlemmer

  2 maanden geleden
  Jumbo Raalte moest zich de ogen uit de kop schamen. Elke boer heeft zijn stikstof vergund. De Jumbo voor 3 vrachtwagens per dag. De praktijk is echter één vrachtwagen per 3 minuten. Dus Jumbo.......ken je plek!!! Selectieve verontwaardiging.
 • Rick Luijten

  2 maanden geleden
  Willem Heerema, daarom koop ik mijn groenten en aardappelen lokaal bij een groenteboer. Die heeft producten uit de regio en hiermee steun je ook de boeren, en niet de supermarkt.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Als je bij de Albert Heijn probeert om Nederlandse aardappelen te kopen, dan lukt dat momenteel niet. Bijna alle aardappelen komen uit Israël. Slechte zaak. Mogelijk kunnen de boeren zich daartegen inzetten.
 • Johan De Vries

  2 maanden geleden
  Rechts laat weer eens zien hoe hypocriet ze zijn. Één klimaat activist langs de weg en ze schreeuwen allemaal dat de weg is versperd maar boeren die het land platleggen praten ze goed omdat het van "hun kant" komt. Wat hebben ze zich door social media naar een triest laag niveau laten zakken.