Volledig scherm
PREMIUM
Supportersgroepen van PEC Zwolle (hier uitsupporters bij de wedstrijd tegen Vitesse in augustus) hebben de stekker getrokken uit de klankbordgroep waarin ze met de clubleiding overlegden. © BSR Agency

Supportersgroep praat niet meer met PEC Zwolle, club rekent op oplossing

De supportersklankbordgroep van PEC Zwolle heeft zichzelf opgeheven. Door incidenten en niet nagekomen afspraken ziet de groep geen heil meer in verdere gesprekken met de clubleiding. Over de exacte redenen wordt schimmig gedaan. Supportersvereniging PEC Zwolle betreurt het stoppen van de klankbordgroep, omdat zo juist ook het geluid van niet-leden van de vereniging door de club werd gehoord. De club zelf heeft alle vertrouwen dat de gesprekken weer op gang komen.

Het klankbord werd een paar jaar geleden op initiatief van PEC-voorzitter Adriaan Visser en Supportersvereniging-voorzitter Freddy Eikelboom in het leven geroepen. Directe aanleiding was de onrust in de achterban over de naamswijziging van het stadion. De naam van het IJsseldelta Stadion, die al weinig handen op elkaar kreeg, werd ‘verkocht’ aan MAC3Park en het stadion heet sinds 2016 het MAC3Park-stadion.

In samenwerking met indebuurt Zwolle