Op naar een gezonde sportomgeving: spelers en tegenstanders van SV Zwolle kunnen ieder weekeinde gratis fruit krijgen in de kantine voor of na een wedstrijd.
Volledig scherm
Op naar een gezonde sportomgeving: spelers en tegenstanders van SV Zwolle kunnen ieder weekeinde gratis fruit krijgen in de kantine voor of na een wedstrijd. © SV Zwolle/Martijn Meupelenberg

SV Zwolle zet volgende stap naar een gezonde kantine: gratis fruit voor of na de wedstrijd

Geen patatje oorlog of een broodje bal, maar een appel of banaan na afloop van de wedstrijd. Spelers en tegenstanders van SV Zwolle kunnen gratis fruit van FRUIT OP JE WERK eten voor of na hun wedstrijd. Met dit initiatief hoopt de Zwolse voetbalvereniging een gezonde sportomgeving te stimuleren.

Daarmee volgt de SV Zwolle de gezonde weg die de KNVB een aantal jaar geleden is ingeslagen. Evenals de nationale voetbalbond hecht de Zwolse voetbalvereniging veel waarde aan een gezonde sportomgeving. Vanuit dat streven kunnen voetballers elke zaterdag en zondag voor of na de wedstrijd gratis fruit krijgen in de kantine. ,,We zijn niet de enige Zwolse club die het doet, maar goed voorbeeld doet volgen’’, vertelt Bert-Jan Lukje van SV Zwolle. ,,Het beschikbaar stellen van fruit voor en na de wedstrijd is voor ons een mooie stap naar een gezondere kantine.’’

Genoeg variatie in de kantine

FRUIT OP JE WERK levert ieder weekeinde twee fruitboxen. Van peren tot bananen en van mandarijnen tot snackpaprika’s: de inhoud varieert wekelijks. Om de spelers en tegenstanders van SV Zwolle te wijzen op het gratis fruit in de kantine, heeft de club bij de ingang van het sportpark, de kantine en in de kleedkamergang borden geplaatst van FRUIT OP JE WERK. De gratis levering wordt mede mogelijk gemaakt door Vesta Chemicals. Het Zwolse bedrijf is ook de hoofdsponsor van het evenement AsRENdorp en als sponsor te zien op de rug van de Zwolse volleybalsters. 

Van peren tot bananen en van mandarijnen tot snackpaprika’s. De inhoud van de fruitboxen van FRUIT OP JE WERK kent genoeg variatie.
Volledig scherm
Van peren tot bananen en van mandarijnen tot snackpaprika’s. De inhoud van de fruitboxen van FRUIT OP JE WERK kent genoeg variatie. © SV Zwolle/Martijn Meupelenberg

Ook bij de senioren veel positieve reacties

,,In het eerste weekend hebben we veel positieve reacties gekregen. Van de ouders, maar ook van de spelers zelf’’, vertelt Bert-Jan Lukje. SV Zwolle zag de afgelopen maanden het aantal jeugdleden flink toenemen en hoopt dat door dit soort initiatieven nog meer jeugd uit omringende buurten als Assendorp en de Pierik bij de club komt voetballen. Toch waren het afgelopen weekend niet de jongste leden, maar de senioren de grootste afnemers. De befaamde derde helft lijkt er een geduchte concurrent bij te hebben gekregen. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle