Volledig scherm
Hinder voor de bus? © Frans Paalman

Syntus: 'geen last van
wegwerk in Zwolle'

Reizigers van Syntus ondervinden geen hinder van de afsluitingen en omleidingen rond de Willemskade in Zwolle. Dat zegt een woordvoerster van de busmaatschappij. 

Als gevolg van de wegwerkzaamheden is grote drukte ontstaan op de wegen rond de grachten. Verkeersregelaars moeten zorgen dat de bussen die vanaf het station vertrekken vrije doorgang hebben. Passagiers melden dat de bussen desondanks vaak stapvoets de stad uit rijden vanwege de drukte, met forse vertragingen tot gevolg. De Syntuswoordvoerster zegt dat er 'ongetwijfeld wat aanloopproblemen zijn in de eerste week, maar we verwachten dat het daarna vlot zal verlopen. Je kunt momenteel in de binnenstad beter met de bus reizen dan met de auto'.

Volledig scherm
Of geen hinder voor de bus? © Frans Paalman

Eén rijbaan

Sinds dinsdag is de Willemskade op slot voor ingrijpende werkzaamheden. Er wordt onder meer een vrijliggende busbaan aangelegd. Het werk duurt tot het einde van de zomer. Er is steeds één rijbaan beschikbaar voor autoverkeer vanaf de Nieuwe Veerallee richting het station. Al het andere verkeer wordt omgeleid. 

De gemeente bespreekt komende maandag met aannemer Van Gelder de ervaringen van de eerste week en beslist naar aanleiding daarvan of aanpassingen in de verkeersmaatregelen nodig zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle