Tanya Kucherenko moest haar eigen paarden achterlaten in Oekraïne toen de Russen kwamen. Nu is ze in Wijthmen, bij een manege.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanya Kucherenko moest haar eigen paarden achterlaten in Oekraïne toen de Russen kwamen. Nu is ze in Wijthmen, bij een manege. © Frans Paalman

Tanya en haar gezin werden verraden, hun vlucht voor de Russen eindigde in Wijthmen: ‘Nog nooit zo bang geweest’

Tanya Kucherenko (36) weet niet hoe snel ze de staldeuren van haar manege in Oekraïne moet openzetten, wanneer de Russen in aantocht zijn om haar ‘foute familie’ af te voeren. De paarden vluchten de bossen in. Zij en de kinderen komen uiteindelijk in Wijthmen terecht. Daar vindt ze een tweede thuis, ook bij een manege. „Ik was doodsbang.”

4 reacties

 • Richard Snoer

  1 maand geleden
  Mooi verhaal, maar heb wel 1 kant-tekening die ik wil plaatsen: Ik vraag me oprecht af of het wel handig is om volledige naam en woonplaats te benoemen. Als ze nog gezocht wordt, dan weten ze met een simple google zoek-opdracht waar ze nu verblijft.
 • Linda van Maanen

  2 maanden geleden
  @Monique Zweekhorst... Wat een vraag zeg. Ik ben gek op paarden, wij hebben ze ook, maar ze heeft ze in ieder geval niet opgesloten laten staan. Helaas kan ik zelf wel verzinnen hoe dit gaat aflopen.
 • Monique Zweekhorst

  2 maanden geleden
  Na zo'n heftig interview vraag ik mij nog af. Hoe is het met de paarden in Oekraïne?
 • martijn huiskamp

  2 maanden geleden
  Hoop voor alle betrokkenen aldaar , dat het snel ten einde komt, zowel voor de Oekraïense mensen als ook voor de Russische personen die daar voor opgeroepen zijn en ook geen keus hebben...