Telefooncel als mini-bibliotheek terug in Zwolle

VideoTelefooncellen keren als mini-bibliotheken terug in het Zwolse straatbeeld. Bij de hoofdvestiging van Deltion is vanmiddag de eerste boekenbox geopend.

Volledig scherm
De tot mini-bibliotheek omgebouwde telefooncel. © Arnoud Edens

Niet in de herkenbare groene kleur, en bellen kun je er ook niet meer. Deltionstudenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde en Media & Marketing zorgen ervoor dat gepimpte belhokjes een tweede leven krijgen. 

Negen

De Zwolse mbo-instelling kwam op het idee dankzij haar Duitse partnerschool Marcel Breuer Schule in Berlijn. Daar werd een jaar geleden gestart met Bücherboxen. De boekenbox is een soort mini-bibliotheek, waar inwoners boeken kunnen neerleggen en pakken. Nog dit jaar komen er verspreid over Zwolle negen omgebouwde telefooncellen bij.

Nog voor de zomervakantie komen er ook boekenboxen bij de Stadkamer en in de wijk Assendorp. Die krijgen een eigen uitstraling die afwijkt van dit eerste exemplaar bij Deltion. 

Cultuurwethouder Jan Brink verzorgde maandag de opening van de eerste mini-uitleen. Hij bejubelde de nieuwe functie van het ‘toekomstig erfgoed’. 

Volledig scherm
Bouwers Melvin Kroesen en Arnoud Edens. © Arnoud Edens

In samenwerking met indebuurt Zwolle